Clicky


Havenoverleg wordt doorgezet

Havenoverleg wordt doorgezet
09-12-2015 00:17 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vakbonden en werkgevers in de Rotterdamse haven praten vrijdag verder over de door de bonden gewenste werkzekerheid tot 2025. Daarmee zijn acties in de haven in ieder geval deze week van de baan, zo liet de FNV dinsdagavond weten.

De onderhandelingen in de haven blijven echter zwaar, stelde de bond. De werkgevers legden dinsdag een nieuw bod op tafel, maar dat ging volgens de vertegenwoordigers van de werknemers nog lang niet ver genoeg. De bonden krijgen het aanbod donderdag op papier en praten er vrijdag verder over met de werkgevers.

De kans op acties in de haven blijft ondertussen onveranderd aanwezig. Als er na het overleg van vrijdag geen beter bod ligt, wordt volgens de FNV een ultimatum gesteld, waarna acties zullen volgen.

De havenwerkers willen dat het havenbedrijf maatregelen neemt om hun werk voor negen jaar zeker te stellen. De bonden vrezen dat er door de komst van de hypermoderne terminals op de Tweede Maasvlakte komende jaren anders tweehonderd tot achthonderd van de ruim 3500 banen in de Rotterdamse containersector verdwijnen. (ANP)