Transport Online - Dronken Poolse vrachtwagenchauffeur doet dutje op invoegstrook

Dronken Poolse vrachtwagenchauffeur doet dutje op invoegstrook

Dronken Poolse vrachtwagenchauffeur doet dutje op invoegstrook
08-12-2015 20:24 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

DORTMUND(D) - Een 39-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur kon maandagavond 7 december zijn rijbewijs inleveren nadat hij een dutje deed op een invoegstrook van de Duitse A40.

De Duitse snelwegpolitie zag de vrachtwagen rond 18:20 uur op de invoegstrook van de A40 staan in de richting van Essen. De vrachtwagen stond er met draaiende motor.

Een harde klap op het raam bleef onbeantwoord. De 39-jarige man lag met zijn hoofd op het stuur te slapen. Uiteindelijk kreeg de politie de man wakker door met zaklampen in zijn gezicht te schijnen en hard te schreeuwen.

Maar in plaats van reageren op de politie wilde de man direct wegrijden. Dit mislukte echter omdat de vrachtwagen nog op de handrem stond.

De man kon dus niks anders doen dan uitstappen. De oorzaak van zijn vermoeidheid werd al snel duidelijk. De man rook naar alcohol. Een vrijwillige alcoholtest ter plaatse gaf een waarde van 2 promille aan. Op het politiebureau heeft de man een bloedtest moeten ondergaan.

Voorlopig kan de man genoeg dutjes doen als passagier want zijn rijbewijs is direct door de politie in beslag genomen. De vrachtwagen is door de politie in beslag genomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions