Transport Online - Werkzaamheden Prinses Irenesluizen van 11 t/m 14 december

Werkzaamheden Prinses Irenesluizen van 11 t/m 14 december

Werkzaamheden Prinses Irenesluizen van 11 t/m 14 december
07-12-2015 17:28 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

WIJK BIJ DUURSTEDE - Rijkswaterstaat voert van vrijdag 11 december 7.00 uur tot en met maandag 14 december 22.00 uur werkzaamheden uit in de Prinses Irenesluis in Wijk bij Duurstede. Het gaat om het vervangen van de hijskabels van beide hefdeuren van de oostelijk gelegen (duwvaart) sluiskolk.

Hinder

Het werk wordt overdag uitgevoerd waarbij ongeveer 12 uur aaneengesloten wordt doorgewerkt. De opdrachtnemer beperkt de hinder voor u zo veel mogelijk, maar bepaalde werkzaamheden (vooral het losslaan van pennen en het uit- en inbrengen van kabels) kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken. Ook is er voor het aan-en afvoeren van materialen / materieel wat meer aan-en afrijdend vrachtverkeer dan normaal.

Daarnaast geldt voor de scheepvaart dat deze voor de doorvaart van de westelijke (oude) sluiskolk rekening moet houden met de daar geldende schutbreedte van 17,80 meter. Duwstellen moeten ontkoppelen om te kunnen passeren. Aangezien niet te voorspellen is hoe soepel de werkzaamheden gaan verlopen, kunnen wij de mate van hinder op voorhand moeilijk aangeven.

Verkeershinder

Rijkswaterstaat verwacht voor de direct omwonenden beperkte (geluid)hinder. Weggebruikers ondervinden geen directe verkeershinder. Wel kan het zijn dat de werkzaamheden vanaf de brug ten noorden van de sluizen (Romeinenbaan) zodanig opvallen dat het doorgaande verkeer langzamer gaat rijden dan normaal. Het sluizencomplex en werkterrein zijn in verband met de veiligheid niet toegankelijk voor publiek.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions