Clicky


Meilink Groep gaat verder onder één gemeenschappelijke naam

Meilink Groep gaat verder onder één gemeenschappelijke naam
07-12-2015 17:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BORCULO - Meilink Groep, specialist in het verpakken en transporteren van industriële kapitaalgoederen, kiest voor een nieuwe marktbenadering. Met ingang van 7 december gaan de verschillende bedrijfsonderdelen binnen de groep opereren onder één naam: Meilink. Daarnaast heeft Meilink zijn visie op de marktontwikkeling en zijn nieuwe inzichten vertaald naar een toekomstgerichte strategie.

Waarde borgen met ketenoplossingen

In het kader van de nieuwe marktbenadering is het producten- en dienstenaanbod van Meilink vertaald naar zeven ‘Meilink Chain Solutions’, die samen de gehele keten omspannen, van het ontwerp van de verpakking tot en met de aflevering van de goederen. Met deze ketenoplossingen geeft Meilink invulling aan de positionering die voortaan overal wordt gecommuniceerd: ‘Securing Value’, oftewel het borgen van waarde; het ervoor zorgen dat de waardevolle producten van de opdrachtgevers ongeschonden en op tijd op de plek van bestemming aankomen.

Consistent en herkenbaar

De nieuwe strategie resulteert ook in een uniforme uitstraling van de bedrijven binnen de Meilink Groep: Meilink Industriële Verpakkingen (Borculo en Boxmeer), Schijndel Industriële Verpakkingen, Varekamp Industriële Verpakkingen (Raamsdonksveer en Edam), Meilink Kartonnage en Meilink Packaging Supplies. Al deze bedrijven gaan voortaan naar de markt onder één gezamenlijke naam: Meilink.

Volgens Peter Rikken, DGA van Meilink, is de gekozen benadering vooral ingegeven door de huidige marktrealiteit: “Onze markt vraagt meer dan ooit om het leveren van totaaloplossingen. Wij zijn daarbij een stabiele partner, voor alle verpakkingsvraagstukken van de klant met onze spreiding van locaties en beschikbare capaciteit. Dit doen we nu ook al als groep van bedrijven samen en de beste manier om dat te onderstrepen vinden wij het door als aanbieder overal in de markt één herkenbaar gezicht te laten zien.”

Meilink is een 141 jaar oud familiebedrijf met zijn oorsprong in Borculo. In 1874 begonnen als houtzagerij biedt Meilink vandaag de dag een totaalaanbod in verpakkingen en transport van kapitaalgoederen, met Meilink Chain Solutions op het gebied van ontwerp, optimalisatie, verpakkingen, in- en verpakken, opslag, distributie en transport. Meilink heeft vestigingen in Borculo, Schijndel, Boxmeer, Raamsdonksveer, Edam, Rotterdam, Duitsland en China. Daarnaast bedient Meilink in samenwerking met Rotra op Schiphol zijn klanten op het gebied van luchtvracht.