Transport Online - CDA: meer ambitie nodig voor Europese luchtvaart

CDA: meer ambitie nodig voor Europese luchtvaart

CDA: meer ambitie nodig voor Europese luchtvaart
07-12-2015 17:16 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft vandaag haar langverwachte luchtvaartpakket gepresenteerd. Het luchtvaartpakket moet de huidige en toekomstige uitdagingen voor de Europese luchtvaartsector adresseren.

CDA-Europarlementariër en EVP-Transport coördinator Wim van de Camp is gematigd positief. "De Europese Commissie neemt met dit pakket belangrijke stappen naar een samenhangende Europese visie, maar ik had meer ambitie verwacht."

Het komt nu aan op de concrete uitwerking van de gepresenteerde plannen, want daar is grote behoefte aan, benadrukt Van de Camp. "Het luchtvaartpakket doet ook concrete voorstellen voor de drone industrie, met de juiste aanpak kan de EU op dit gebied leidend worden in de wereld. Daar tegenover staat dat er geen aandacht is voor de 'modal shift', dit is echt een gemiste kans. Net als de gebrekkige aandacht voor regionale vliegvelden en de zogenaamde 'business' luchtvaartmaatschappijen die een groot deel van de markt voor hun rekening nemen", aldus Van de Camp.

De Europese Commissie geeft tevens aan stevig op te treden tegen oneerlijke concurrentie. Wim van de Camp: "De commissie komt met nieuwe maatregelen om oneerlijke concurrentie in de luchtvaartsector tegen te gaan. Dit is van groot belang, want de huidige regels zijn onvoldoende: De Golfstaten geven grote hoeveelheden subsidies aan hun maatschappijen en daar kunnen wij onmogelijk tegenop concurreren."

Vanmiddag om 16:00 uur presenteerde Eurocommissaris Bulc het pakket aan de transportcommissie in het Europees Parlement.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions