Clicky


Gé Simons neemt activiteiten Dahm Gaslog in de Benelux over

Gé Simons neemt activiteiten Dahm Gaslog in de Benelux over
11-06-2013 17:28 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
Dahm Gaslog Luxembourg SA, een dochter van Hoyer, logistiek dienstverlener voor cryogene gassen, waterstof en cylinders, heeft alle operationele activiteiten in de Benelux per 1 juni over gedragen aan Gé Simons. Door deze overname wordt door Gé Simons vorm gegeven aan de strategie die gericht is op schaalvergroting en verdere specialisatie in de Benelux. De bestaande vloot wordt uitgebreid met 25 trekkende eenheden en circa 35 hoogopgeleide en ervaren chauffeurs.

De core business van Gé Simons is onder te verdelen in twee segmenten. Naast het segment gas richt Gé Simons zich op transport en overslag van siloproducten (petrochemie / mineralen e.d.). Transport wordt zowel conventioneel als intermodaal uitgevoerd, met als geografische focus de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Naast een eigen tankreiniging in Hilvarenbeek beschikt Gé Simons in het Belgische Geel over een op- en overslagterminal ten behoeve van de petrochemische industrie. Het hoge kwaliteitsniveau dat vereist is in beide segmenten, wordt door intensieve trainingen op gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid geborgd in de bedrijfsvoering.

De centrale aansturing van alle activiteiten vindt plaats vanuit de hoofdvestiging in Hilvarenbeek, ondersteund door de vestigingen in Hulst (NL), Geel (B), Kehlen (L). Voor het intermodale verkeer wordt in Italië zeer nauw samengewerkt met de partner Effepiere.

Na de overdracht door Dahm Gaslog, Luxemburg, zullen zal circa gemotiveerde 200 mensen werkzaam zijn bij Gé Simons, die allen bij zullen dragen aan de verdere groei en continuïteit van de onderneming.

Dahm Gaslog gaat met de vrijkomende capaciteit zich intensief richten op de verdere uitbouw van activiteiten buiten de Benelux, waarbij Gé Simons in de Benelux als exclusief partner van Dahm Gaslog zal optreden. Omgekeerd doet Dahm Gaslog dat voor Gé Simons in Duitsland. Door deze intensieve samenwerking en bundeling van krachten is een betere dienstverlening aan bestaande en potentiele klanten gewaarborgd.