Le Pen ziet Front National als eerste partij

Le Pen ziet Front National als eerste partij
06-12-2015 22:55 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP/RTR) - Na het succes in de eerste ronde van de regionale verkiezingen in Frankrijk, ziet Marine Le Pen haar Front National "als eerste partij van Frankrijk''. Uw partij heeft "een geweldig resultaat'' bereikt, zei Le Pen zondag voor jubelende aanhangers. "Wij zijn geroepen de nationale eenheid te bereiken die het land nodig heeft'', aldus de 47-jarige aanvoerster van het anti-Europese en nationalistische Front National.

Volgens eerste ramingen zou de partij zondag 29,5 tot 30,8 procent van de stemmen krijgen. Daarmee ligt het Front National ruim voor op de centrumrechtse coalitie rond ex-president Nicolas Sarkozy (27 procent) en de regerende Socialistische Partij van François Hollande (23 procent).

In de tweede ronde komende zondag, kunnen de socialisten rekenen op de steun van de Groenen en radicaal links die samen op meer dan 10 procent van de stemmen staan.

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy sloot zondag echter elke alliantie met de socialisten uit om extreem-rechts uit het zadel te houden. Tot de tweede ronde van de stemming volgende week is het volgens hem zaak de kiezers te mobiliseren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden