Transport Online - Grote brand bij Semtrade Trucks & Trailers in Honselersdijk [+foto's]

Grote brand bij Semtrade Trucks & Trailers in Honselersdijk

Grote brand bij Semtrade Trucks & Trailers in Honselersdijk [+foto's]
06-12-2015 09:47 | Brand | auteur Redactie [FE]

HONSELERSDIJK (ANP) - In een bedrijfsgebouw in Honselersdijk (Zuid-Holland) heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te blussen en kreeg de brand na enkele uren onder controle.

In het gebouw waren meerdere bedrijven gevestigd. Het zou volgens een woordvoerder van de brandweer onder meer gaan om ondernemingen die zich bezighielden met het onderhoud van en de handel in auto's en vrachtwagens waaronder Semtrade.

De schade door de brand is groot. Een gedeelte van het pand is "zo goed als verwoest". De brandweer zet bovendien sloopkranen in om de laatste brandhaarden te bereiken. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen.

Publiek

De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling, die in de wijde omgeving was te zien. Een aantal mensen kwam een kijkje nemen bij de bluswerkzaamheden. Zij werden opgeroepen vooral uit de rook te blijven. Omwonenden werd gevraagd ramen en deuren te sluiten.

Volgens de brandweer raakte niemand gewond. Wel moest een aantal mensen door ambulancepersoneel worden nagekeken na het inademen van rook, maar zij hoefden niet te worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het nablussen duurt vermoedelijk nog enkele uren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen