Clicky


Brand verwoest bedrijfspand in Den Haag

Brand verwoest bedrijfspand in Den Haag
05-12-2015 10:10 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Een bedrijfspand in Den Haag heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag veel schade opgelopen door een brand. In het getroffen gebouw waren twee bedrijven gevestigd; een kip- en een horecagroothandel.

Het vuur woedde vlakbij de Megastores aan de Van der Kunstraat. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. In de vroege ochtend kregen ze de brand onder controle, maar het nablussen duurt naar verwachting nog tot in de loop van de dag.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, maar niemand hoefde geëvacueerd te worden. "Het betreft een wat afgelegen gebied. Er zijn niet veel woningen in de directe omgeving", legde een woordvoerder van de brandweer uit.

Tijdens de brand werden explosies gehoord. Die werden mogelijk veroorzaakt door koolzuurcilinders, die in het pand waren opgeslagen. "Er is hierdoor gelukkig niemand gewond geraakt", aldus de brandweer. Volgens de woordvoerder was het getroffen gebouw relatief nieuw en is geen asbest vrijgekomen.

Ondanks het nablussen zijn andere bedrijven in de omgeving, waaronder de Megastores, volgens de brandweer zaterdag gewoon bereikbaar. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

De eigenaar van een van de getroffen bedrijven zei tegen Omroep West uit te gaan van brandstichting. "In 2013 ging mijn bedrijf in Wateringen in vlammen op", stelde Adil Top van Top Chicken. "In november zijn hier in Den Haag bij ons de banden lek gestoken. En kort geleden was er ook al brand. Wie doet zoiets?"