Transport Online - 'Dader San Bernardino beloofde trouw aan IS'

'Dader San Bernardino beloofde trouw aan IS'

'Dader San Bernardino beloofde trouw aan IS'
04-12-2015 17:48 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SAN BERNADINO (ANP) - Een van de daders van het bloedbad in het Amerikaanse San Bernardino heeft tijdens die actie via Facebook trouw beloofd aan Islamitische Staat (IS). Dat meldde nieuwszender CNN op basis van uitspraken van drie functionarissen die betrokken zijn bij het onderzoek.

Als het bericht klopt, is het de sterkste aanwijzing tot nu toe dat de aanval op een regionaal centrum een terroristische daad van moslimextremisten was. De onderzoekers hebben echter geen aanwijzing dat IS de schietpartij heeft georganiseerd of opgedragen, aldus regeringsbronnen.

De schietpartij werd uitgevoerd door een vrouw en een man. De vrouw, Tashfeen Malik, zou tijdens de actie kans hebben gezien een boodschap via Facebook te verspreiden. Door de schietpartij in het Inland Regional Center kwamen veertien mensen om. De twee daders werden door de politie doodgeschoten.

De federale recherche FBI onderzoekt ondertussen banden tussen de andere dader, de 28-jarige Syed Rizwan Farook, en twee personen die iets met zijn radicalisering te maken hadden of zelfs wisten van de aanval. Dat melde ABC. Ook gaan de onderzoekers zijn reizen naar het buitenland na. Ze kijken onder andere naar zijn reis naar Saudi-Arabië vorig jaar. Hij keerde van die reis terug in gezelschap van Malik.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions