Transport Online - Bezittingen Johan Vlemmix onder de hamer

Bezittingen Johan Vlemmix onder de hamer

Bezittingen Johan Vlemmix onder de hamer
04-12-2015 13:23 | Showbizz | auteur Redactie [FE]

ASSEN - Bij online veilinghuis Catawiki komt deze week een groot deel van de bezittingen van ondernemer, zanger en politicus Johan Vlemmix onder de hamer. Vlemmix liet onlangs aan iedereen weten dat hij totaal iets anders gaat doen en schoon schip wil maken. ''Ik wil een nieuwe start maken. Alles verkopen is een begin en vanuit daar ga ik kijken hoe het verder moet", aldus Vlemmix.

Onder de hamer komen onder andere auto's, kunst, antieke meubels, staatsieportretten en diverse door Vlemmix gedragen carnavalspakken. Topstuk van de veiling is de befaamde tamponfoto van Heleen van Royen die Vlemmix in 2014 kocht. Op de foto is de vagina van Heleen te zien met een bloedende tampon. De foto veroorzaakte behoorlijke ophef toen deze werd getoond in een uitzending van 'De Wereld Draait Door'. Vlemmix gebruikte de foto tijdelijk voor zijn expositie 'Vulvarious'. De verwachting is dat de foto 2.000 euro gaat opbrengen.

Nieuwe start

Vlemmix geeft aan dat zijn privéleven op dit moment een toneelstuk is met zichzelf in de hoofdrol en dat hij de belangrijke dingen in het leven uit het oog is verloren. "Ik ben een aandachtsjunk. Kick op publiciteit maar het moet anders. Ik ga een nieuwe invulling geven aan mijn leven. Binnenkort ga ik bekendmaken wat dat is, maar ik garandeer je dat het groot nieuws wordt."

Bijzondere objecten

Veilingmeester Ger van Oers van Catawiki geeft aan dat het om een bijzondere veiling gaat. ''Vlemmix heeft in de de loop der jaren ontzettend veel verschillende dingen ondernomen en heeft daardoor ook veel vreemde dingen verzameld''.

Zo kan er onder andere worden meegeboden op de officiële kleding die Vlemmix droeg als starter bij het tv-programma 'Ter land, ter zee en in de lucht', een krukje dat Vlemmix kreeg van het medium Jomanda en twee levensgrote poppen van Koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Ook verwacht de veilingmeester veel belangstelling voor een auto die Vlemmix als kunstproject liet beplakken met maar liefst 1.800 oude Italiaanse bankbiljetten''.

Het veilinghuis verwacht dat de totale veiling ongeveer 50.000 euro gaat opbrengen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions