Transport Online - Contargo publiceert laagwaterbrochure

Contargo publiceert laagwaterbrochure

Contargo publiceert laagwaterbrochure
04-12-2015 10:52 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZWIJNDRECHT - Wisselende waterstanden in de Rijn zijn een natuurlijk gegeven. Momenteel zit er in de rivier voldoende water, maar de droge zomer heeft de waterstanden behoorlijk laten zakken, zodat de binnenscheepvaart wekenlang extra vrachtruimte moest charteren. Tijdens zulke periodes moet het logistieke containerbedrijf voor het Europese achterland Contargo een zogenoemde laagwatertoeslag in rekening brengen. Om zijn klanten de samenhang en gehanteerde definities uit te leggen, publiceert de onderneming nu een laagwaterbrochure.

"De waterstanden van de Rijn zijn onderhavig aan bepaalde wisselingen tijdens de jaargetijden", legt Cok Vinke, co-manager bij Contargo Waterway Logistics uit. "Hoewel wij dit jaar gedurende enkele weken laagwatertoeslagen in rekening moesten brengen en de media vaak foto's van zandbanken langs de Rijn lieten zien, behoort 2015 tot de gemiddelde jaren. Want voor binnenschepen zijn circa 20 cm water onder de kiel voldoende, maar dan kunnen zij niet vol beladen worden."

Klanten van Contargo ontvangen deze laagwaterbrochure digitaal. Over enkele dagen staat dit document ook voor alle andere geïnteresseerden op de website van Contargo in het Duits, Engels, Nederlands en Frans klaar om te worden gedownload.

Wanneer u uitgebreidere informatie wenst, staat een contactpersoon van Contargo voor u klaar en sturen wij u graag bijpassend fotomateriaal toe.

Met een jaarlijks transportvolume van twee miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming beschikt in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië over 25 containerterminals. Op nog eens zeven locaties in Duitsland, Nederland, België en Japan is Contargo met een kantoor vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 800 medewerkers waren in 2014 goed voor een jaaromzet van 410 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen