Clicky


'Neovia Logistics houdt vakbonden buiten sociaal plan'

'Neovia Logistics houdt vakbonden buiten sociaal plan'
04-12-2015 10:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BREDA - FNV Transport & Logistics peilt onder haar leden bij Neovia Logistics Breda de behoefte om zich uit te spreken over een sociaal plan. Ondernemingsraad en directie van het logistiek bedrijf hebben een concept sociaal plan opgesteld zonder de vakbond erbij te betrekken. Een opmerkelijke nalatigheid.

Het sociaal plan is nodig vanwege de beslissing van Opel om zijn logistieke werkzaamheden terug in eigen beheer te nemen. Daardoor zal in 2016 bij Neovia een reorganisatie plaatsvinden.

'Sociaal plan zonder vakbond onbestaanbaar'

FNV-bestuurder Henri Janssen: “Het is in Nederland onbestaanbaar dat directie en ondernemingsraad samen de vakbonden buiten een overleg over een sociaal plan houden.”

De directie van Neovia Logistics heeft nu aangegeven dat, als de vakbondsleden willen dat de vakbond over de inhoud van het sociaal plan gaat, zij alsnog hierover met de vakbonden in onderhandeling gaat. Janssen: “Mochten onze leden dit willen, dan organiseren wij bijeenkomsten, waar de gevolgen van de reorganisatie en de inhoud van het sociaal plan zullen worden besproken.”

Vakbondsleden bepalen

Met deze informatie zullen de vakbonden hun positie bepalen en het gesprek met de directie van Neovia aangaan. Janssen: “Een vakbond kan enkel namens zijn leden onderhandelen in een bedrijf. En diezelfde leden bepalen of, en zo ja waarover, wordt onderhandeld.”