Clicky


Belgische HN Autotransport neemt Lucas Logistics Autotransport over

Belgische HN Autotransport neemt Lucas Logistics Autotransport over
10-06-2013 14:29 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
OOSTERHOUT/TONGEREN(B) - Het in het Belgische Tongeren gevestigde HN Autotransport NV, onderdeel van het Duitse transportbedrijf Hödlmayer, neemt Lucas Logistics Autotransport BV uit Oosterhout over. Dit heeft FNV Bondgenoten maandag tegenover Transport Online bevestigd.

Volgens Jan Koopmans van Stichting VNB, die opkomt voor de belangen van chauffeurs, hebben de werknemers van Lucas Logistics Autotransport dit zaterdagochtend in een spoedbijeenkomst vernomen.

"Het gaat om een overname van de planning en de chauffeurs, dat zijn zo'n 50 werknemers. De directie heeft ons niet op de hoogte gebracht van deze op handen zijnde overname. Dat zijn ze volgens de cao wel verplicht te doen wanneer het een overname van meer dan vijf werknemers betreft", zegt Koopmans.

"Ik wil zo snel mogelijk een gesprek met de directie van Lucas Logistics Autotransport. Ik wil garanties met betrekking tot de werkgelegenheid van de chauffeurs. Het is mij bekend dat Hödlmayer al verscheidene Oost-Europese kentekens op de weg heeft rijden. Ik wil garanties dat de Nederlandse werknemers hun werk behouden", zegt Koopmans tot slot.


De Lucas Group werd opgericht in april 2000 en is een groep van bedrijven die actief zijn op het gebied van logistieke dienstverlening of verband houden met transport en logistiek. Opererend onder de naam Lucas Logistics biedt de groep oplossingen voor allerlei logistieke problemen. Lucas Logistics is gespecialiseerd in autotransport en transport van bouwmachines. Daarnaast vervoert het bedrijf ook voedingsmiddelen, pallets en containers. Lucas Logistics heeft twee magazijnen met een oppervlakte van 14.000 m².


HN Autotransport nv is sinds 1990 deel van de Hödlmayr groep en gespecialiseerd in de voertuig-outbound-logistiek. Het transportbedrijf biedt, volgens de eigen website, een waaier aan diensten waaronder transport en stockage van voertuigen, een compleet service-pakket met betrekking tot carrosserie-activiteiten, PDS Center, fix&save en meer.

De redactie van Transport Online heeft maandag zowel Lucas Logistics als HN Autotransport om een reactie gevraagd maar beide bedrijven willen geen commentaar geven op de overname.

Auteur: E. van der Wal-de Vries