Transport Online - Bommen en munitie in woning schutters San Bernardino

Bommen en munitie in woning schutters San Bernardino

Bommen en munitie in woning schutters San Bernardino
03-12-2015 19:51 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SAN BERNARDINO (ANP) - Meer dan tien pijpbommen en een heleboel munitie zijn volgens de politie aangetroffen in de woning van de twee schutters die in het Californische San Bernardino woensdag een slachting aanrichtten. De federale recherche, de FBI, neemt het onderzoek van de lokale politie over, zei de Amerikaanse president Barack Obama donderdag.

Het wapenarsenaal lijkt op terroristische motieven bij de daders te wijzen, maar volgens de FBI is het nog te vroeg die conclusie te trekken, meldde The Washington Post donderdag.

Een van de twee schutters, Syed Rizwan Farook (28) was mogelijk geradicaliseerd. Andere factoren kunnen wel een rol gespeeld hebben in het motief voor de veertien moorden. Voorts raakten 21 mensen gewond.

Farook had via de telefoon en sociale media contact met meer dan een verdachte jihadist die de opsporingsbureau FBI in de gaten houdt. Hij was een Amerikaan van Pakistaanse komaf. Samen met zijn vrouw Tashfeen Malik (27) opende hij het vuur in de instelling waar hij werkte. De politie weet nog niet veel over de achtergrond van Malik, volgens Amerikaanse media. Het stel zou hun zes maanden oude baby kort voor de schietpartij bij een grootouder hebben achtergelaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions