Vier jaar oude Sophie test een Volvo-truck van 18 ton

Vier jaar oude Sophie test een Volvo-truck van 18 ton [+video]
03-12-2015 09:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Een onvoorspelbaar kind en een 18-tons truck met afstandsbesturing. In de nieuwste film van Volvo Trucks ”Look who’s driving” plaatst de vierjarige Sophie de Volvo FMX voor de grootste uitdaging tot nu toe uit de Live Test-reeks. De film is de opvolger van eerdere internationale succesproducties uit de serie, waaronder The Epic Split en The Hamster Stunt.

In de nieuwste Live Test van Volvo Trucks ”Look who’s driving” zien we hoe Sophie van vier met een afstandsbediening een 18-tons Volvo FMX bestuurt op een bouwplaats. De truck is het afgelopen jaar uitgerust met een aantal nieuwe functies en het doel van de test is om te laten zien hoe gemakkelijk de truck veeleisende omstandigheden aankan.

"We gingen op zoek naar een echte uitdaging om te laten zien wat de truck kan. En welke testrijder is roekelozer dan een onvoorspelbaar kind van vier?", zegt Ricard Fritz, Vice President of Volvo Trucks.

Rol van 360-graden

In de film stuurt Sophie de truck over het bouwterrein langs een onverwachte route. Zo beklimt de truck een steile, zachte helling en maakt het voertuig bij het naar beneden rijden een rol van 360 graden.

"De test laat er geen twijfel over bestaan dat de truck de meest extreme omstandigheden aankan. De truck is onder andere voorzien van functies als de nieuwe Automatic Traction Control, die zorgt dat de truck ook op zeer steile hellingen en zachte oppervlakken blijft rijden. Verder wordt de totale kracht gedemonstreerd van het unieke cabineontwerp met robuuste hoeken op de voorkant en een verstevigd subframe", aldus Gunnar Eliasson, Launch Manager bij Volvo Trucks.

De film is de meest recente in de Volvo Trucks Live Test-reeks, met eerdere internationale succesproducties als The Epic Split met Jean-Claude Van Damme en The Hamster Stunt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden