Clicky


Twee daders schietpartij VS gedood

Twee daders schietpartij VS gedood
03-12-2015 09:19 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SAN BERNARDINO (ANP) - Twee daders van de schietpartij in de Californische stad San Bernardino zijn gedood. Het gaat om een man en een vrouw die in de vermoedelijke vluchtauto van de schutters zaten. De zwarte SUV werd eerder omsingeld door een speciaal arrestatieteam (SWAT team). Naar een derde dader wordt nog gezocht.

De politiechef van de Amerikaanse stad kon nog niets over de identiteit van de daders zeggen. Amerikaanse media noemen echter de naam van Syed Farook als mogelijke verdachte. Een andere verdachte zou zijn broer zijn. Over de vrouw is niets bekend.

De daders droegen "gevechtskleding", aldus de politiechef. Ze hadden donkere kleding aan en droegen wapens. Politieagenten hebben twee geweren en twee pistolen gevonden.

De FBI doet momenteel onderzoek in het huis van een van de schutters. Omwonenden zijn opgeroepen binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Daarnaast is een persoon gearresteerd. Het is niet bekend of deze verdachte betrokken is bij de schietpartij in het Inland Regional Center. Dit gebouw, dat met 550 personeelsleden hulp biedt aan geestelijk gehandicapten, wordt nog steeds onderzocht op de aanwezigheid van explosieven. De vluchtauto is aan een grondig onderzoek onderworpen. Er werden geen explosieven in de auto gevonden.

De autoriteiten zijn nog niet achter het motief van de daad. Het is niet bekend of het gaat om terrorisme. Wel waren de schutters goed voorbereid. Gouverneur Jerry Brown van de Amerikaanse staat Californië zei dat "Californië er alles aan zal doen om de daders voor de rechter te brengen''.

Bij de schietpartij in het Inland Regional Center werden veertien mensen gedood. Het aantal gewonden is opgelopen naar achttien. De politie rekent daar ook een politieagent toe die gewond raakte tijdens een confrontatie tussen de politie en de twee daders in de auto. De SUV raakte zwaar beschadigd. De ramen waren kapotgeschoten. Op het moment dat de schietpartij begon, was er een groot feest gaande in het Inland Regional Center.