Clicky


Doden en gewonden bij schietpartij in San Bernardino (VS)

Doden en gewonden bij schietpartij in San Bernardino (VS)
02-12-2015 22:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SAN BERNARDINO (ANP) - Onbekenden hebben woensdag in het zuiden van de Californische stad San Bernardino in een gebouw van de sociale dienst met geweren het vuur geopend. Mogelijk twaalf mensen vonden de dood en bijna twintig anderen raakten gewond.

Waarschijnlijk gaat het om drie gemaskerde mannen, van wie er volgens getuigen na de schietpartij minstens één per auto is ontkomen. De politie evacueerde alle mensen in de drie gebouwen van het Inland Regional Center en houdt ze apart om te verhoren. De autoriteiten houden er rekening mee dat een of meerdere daders zich hebben verscholen tussen de honderden mensen die in het complex waren.

Na een uur zoeken werd op de tweede etage van een van de drie gebouwen een verdacht pakket gevonden, dat met een robot wordt onderzocht. De politie onderzoekt elke ruimte van het grote complex.

Het Inland Regional Center biedt met 550 personeelsleden hulp aan geestelijk gehandicapten. Op het moment dat de schietpartij begon, was er een grote bijeenkomst gaande. De daders betraden volgens een getuige de ruimte waar die conferentie werd gehouden en openden het vuur met geweren. Direct na de schietpartij werd de wijde omgeving afgezet.

San Bernardino is een stad met 200.000 inwoners op ongeveer 100 kilometer van Los Angeles.