Clicky


Den Hartogh neemt vloeibare chemische bulk activiteiten Sitra-Groep over

Den Hartogh neemt vloeibare chemische bulk activiteiten Sitra-Groep over
02-12-2015 13:20 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM/IEPER - Sitra-Group en Den Hartogh Logistics hebben een overeenkomst gesloten voor de overname van alle bulk- en vloeibaar chemische activiteiten van Sitra door Den Hartogh. Deze overname past in de strategie van beider bedrijven. Sitra-Groep gaat zich meer richten op vervoer van levensmiddelen en voor Den Hartogh Logistics is dit een versterking van haar Europese netwerk.

"Met Den Hartogh hebben we een stabiel en warm nest voor onze medewerkers en klanten gevonden", zegt David Saelen, CEO van Sitra-Group.

"We zijn allebei familiebedrijven en hebben soortgelijke culturen en een vergelijkbare manier van zakendoen. Strategieën op lange termijn en mensgerichte cultuur zijn belangrijke waarden binnen onze bedrijven. Met deze desinvestering in vloeibare chemische bulktak kunnen we ons nu richten op de verdere ontwikkeling van onze specialisatie in het transport van levensmiddelen."

Pieter den Hartogh, Group Managing Director: "Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om ons netwerk te versterken en deze overname helpt ons ook om onze relatie met klanten, die werden bediend door beide bedrijven, te verbeteren."