Transport Online - Grote klussen in Kaspische Zee voor Van Oord

Grote klussen in Kaspische Zee voor Van Oord

Grote klussen in Kaspische Zee voor Van Oord
02-12-2015 11:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM– Van Oord heeft twee grote opdrachten binnengesleept in de Kaspische Zee. De projecten in Kazachstan zijn bij elkaar goed voor meer dan een half miljard dollar aan omzet, meldt het bedrijf.

Het eerste contract betreft het baggeren van een toegangskanaal over een lengte van 68 km naar een nieuw te bouwen los- en laadfaciliteit die wordt geëxploiteerd door TenizService. Vier cutterzuigers verwijderen in totaal circa 17 miljoen kubieke meter grond in ondiep water. Het uitbreidingsproject van de haven van Prorva draagt bij aan het faciliteren van de groei van de olie- en gasindustrie in Kazachstan.

In het tweede project voert Van Oord de voorbereidende werkzaamheden uit voor de installatie van twee pijpleidingen in dezelfde regio. Het project omvat het ontgraven en terug vullen van twee 8 km lange sleuven. Bovendien baggert Van Oord een toegangskanaal en wordt de bodem geëgaliseerd.

Van Oord is er trots op dat het bedrijf een belangrijke rol speelt bij het vergroten van de economische groeikansen van Kazachstan. ‘Met deze projecten draagt Van Oord bij aan de economische ontwikkeling van de regio rond de Kaspische Zee’, aldus Paul Verheul, COO en lid van de Executive Board.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions