Clicky


DHG ontwikkelt 'Smartlog Moerdijk'

DHG ontwikkelt 'Smartlog Moerdijk'
02-12-2015 10:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MOERDIJK - DHG is in september gestart met de bouw van de eerste fase van haar logistieke ontwikkeling aan de Logistic Boulevard te Moerdijk. De ontwikkeling heeft een totale omvang van ca. 42.2160 m² hoogwaardig logistiek, bestaande uit twee bouwfases.

Fase een, bestaande uit twee units van in totaal 19.959 m² is reeds volledig verhuurd aan een tweetal huurders. Het Italiaanse Manuli Fluiconnecto, tekende een 7,5-jarige huurovereenkomst voor unit A, bestaande uit circa 6.072 m² warehouse, circa 377 m² mezzanine en ca. 637 m² kantoor. Fluiconnecto is een toonaangevende internationale service-organisatie met de focus op (hogedruk hydrauliek) slangen en koppelingen.

Daarnaast tekende AWL Atlaspark Warehousing & Logistics een 6-jarige huurovereenkomst voor unit B, bestaande uit 11.194 m² warehouse, 1.158 m² mezzanine en 521 m² kantoorruimte. AWL is een snelgroeiende Logistieke dienstverlener gevestigd in Amsterdam welke in Moerdijk haar tweede vestiging zal openen. De nieuwe vestiging zal deels worden ingericht voor haar klant Firestone Building Products, waarvoor tevens een gedeelte geschikt zal zijn voor de opslag van gevaarlijke goederen.

De oplevering van fase 1, gebouw C en D staat gepland voor februari 2016, fase twee van ca. 22.000 m² zal naar verwachting in september 2016 worden opgeleverd. Voor de verhuur is momenteel nog de volledige fase 2 beschikbaar, waarbij deelverhuur van ca. 10.000 m² mogelijk is.

Smartlog Moerdijk is gelegen op bedrijventerrein “Moerdijk” welke strategisch is gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Het terrein beschikt over uitstekende multimodale voorzieningen door de aanwezigheid van zowel zee- als binnenvaarthavens, spooraansluiting en twee directe aansluitingen op het rijkswegennet. Het bedrijventerrein is gelegen langs de rijksweg A17 (Moerdijk – Roosendaal) welke een snelle aansluiting geeft op zowel de A16 (Rotterdam – Breda – Antwerpen) als de A58 (Breda – Roosendaal – Bergen op Zoom).

ConsortArchitects uit Rotterdam verzorgde het ontwerp van het logistieke complex. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Vrolijk uit Zevenbergen.