Clicky


 


Geneba investeert € 60 miljoen in Nederlands logistiek vastgoedobject

Geneba investeert € 60 miljoen in Nederlands logistiek vastgoedobject
02-12-2015 10:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Geneba Properties N.V. ("Geneba") heeft voor bijna € 60 miljoen een logistiek vastgoedobject in ’s-Heerenberg gekocht. De aankoop markeert de grootste single asset transactie op logistiek vastgoedgebied dit jaar in Nederland, zowel qua omvang van het object als qua volume van de investering.

De laatste aankoop van Geneba is strategisch gelegen op de Duits-Nederlandse grens, aan de A12 richting Duitsland en dichtbij de Rijn Waal terminal in Emmerich. Het vastgoedobject in ’s-Heerenberg heeft een verhuurbaar oppervlak van 85,000 m2 en beslaat in totaal 158,000 m2. Het heeft een langdurig huurcontract met de Wim Bosman Groep, een dochtermaatschappij van Mainfreight, een toonaangevende dienstverlener op gebied van opslag, distributie en logistiek met een beursnotering in Nieuw Zeeland.

Wulf Meinel, CEO: "Ik ben verheugd om onze eerste aankoop in Nederland, sinds we nieuw kapitaal hebben opgehaald met de Rights Issue, te kunnen aankondigen. Het is wederom een voorbeeld van de implementatie van onze strategie en onze focus op vastgoedobjecten voor logistieke dienstverleners en lichte industrie in onze thuismarkten, Nederland en Duitsland."

Financiering

De aankoop is deels gefinancierd met de opbrengsten van de Rights Issue uit januari 2015. Een hypotheeklening is verstrekt door de ING Bank N.V. Met deze nieuwe lening heeft Geneba haar leningenportefeuille verder gediversifieerd.

Geneba is tijdens het aankoopproces bijgestaan door Loyens & Loeff (juridisch) en CBRE en Cyclus Properties (vastgoedadvies). De verkoper vertegenwoordigd door Boels Zanders (juridisch) en Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardijk B.V. (vastgoedadvies).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats