Clicky


 


Nieuwe subsidieregeling voor duurzamer Fries transport

Nieuwe subsidieregeling voor duurzamer Fries transport
01-12-2015 17:04 | Financieel | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Vanaf 1 januari 2016 kunnen Friese ondernemers subsidie krijgen voor transportmiddelen op schonere brandstoffen zoals LNG en Groengas. Daarvoor komt er een nieuwe subsidieregeling. De aanschaf van dergelijke vrachtwagens of schepen wordt daarmee aantrekkelijker gemaakt. Duurzame vrachtwagens zijn namelijk zo’n € 40.000,- duurder dan gewone diesels.

In het Provinciale Milieuplan 2015-2016 is het gebruik van duurzame brandstoffen een speerpunt. Het draagt bij aan minder uitstoot van schadelijke stoffen en aan een duurzame samenleving. De meerkosten van duurzame vrachtwagens of schepen zijn echter nogal fors. Met de subsidieregeling kunnen ondernemers tot € 8.000,- per vrachtwagen subsidie krijgen.

Financiering

De eigenaar van de Friese LNG-tankstations wil een financieringsregeling opzetten om ondernemers te helpen ook het laatste deel van de meerkosten te financieren. Fryslân kent nu één LNG tankstation. Daar komt naar verwachting op korte termijn een tweede bij.

In eerste instantie kunnen ondernemers een subsidie aanvragen voor voertuigen op LNG/LBG. Dat geldt voor het eerste half jaar van 2016. Vanaf 1 juli 2016 geldt de regeling voor zowel ondernemers als particulieren en ook voor andere duurzame brandstoffen, zoals Groengas, Puur Plantaardige Olie (PPO) en dual fuel. Er is 220.000,- euro beschikbaar.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats