Clicky


Autodieven gaan er met twee auto’s vandoor in Waalwijk

Autodieven gaan er met twee auto’s vandoor in Waalwijk
01-12-2015 16:58 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

WAALWIJK - De bewoners van een huis aan de Villa Spaanse Ruiter missen hun twee leaseauto’s. Dieven wisten de contactsleutels te bemachtigen en gingen er vandoor met een grijze Volvo V60 met het kenteken 8-ZSK-17 en een zwarte Volvo V40 met het kenteken GS-867-T.

De diefstal vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De beide voertuigen staan inmiddels internationaal als gestolen voertuigen gesignaleerd, meldt de politie.

De sleutels lagen in de hal van het huis. De autodieven wisten vermoedelijk via de brievenbus de autosleutels te bemachtigen door te hengelen De politie adviseert daarom om autosleutels uit het zicht te houden en ramen en deuren goed af te sluiten.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven regelmatig in bij woningen om de autosleutels te bemachtigen.