Transport Online - Crown introduceert nieuwe multifunctionele heftruck met hoog heffende mast

Crown introduceert nieuwe multifunctionele heftruck met hoog heffende mast

Crown introduceert nieuwe multifunctionele heftruck met hoog heffende mast
01-12-2015 13:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft onlangs in heel Europa een nieuwe reeks multifunctionele heftrucks geïntroduceerd, de Crown MPC 3000-serie. De trucks van de Crown MPC 3000-serie hebben een rijsnelheid tot 12,5 km per uur en kunnen 1200 kg tot een hoogte van 4,3 meter heffen. Ze combineren alle voordelen van een orderpicker met die van een heftruck met contragewicht. De trucks uit de nieuwe serie zijn dankzij hun veelzijdigheid geschikt voor een breed scala aan magazijntoepassingen.

Veel taken - één oplossing

De MPC 3000-serie verenigt tal van functies in één heftruck, die daardoor uiteenlopende taken kan vervullen. De trucks zijn van een hoog heffende mast voorzien. Dit maakt ze ideaal voor orderverzamelen, productopslag, transport over lange afstanden, voorraadaanvulling en dubbel stapelen. De trucks zijn van een contragewicht voorzien, zodat rijpoten overbodig zijn. Hierdoor kunnen ze tot vlak bij machines werken, op efficiënte en veilige wijze vierwegpallets dubbel stapelen en ongehinderd in krappe ruimtes manoeuvreren.

De heftrucks zijn al uitvoerig in de praktijk getest bij Roto Frank Bauelemente GmbH in het Duitse Bad Mergentheim. Christoph Grüter, hoofd logistiek bij de onderneming, laat weten: “De trucks hebben een stevige duplexhefmast die ladingen tot 4,3 meter hoogte kan heffen. Het is een compact ontwerp zonder hinderlijke rijpoten. Ze worden als veelzijdige “allrounders” in ons magazijn gebruikt. De fantastische wendbaarheid en bijzonder hoge hefsnelheden van de MPC 3000 hebben een zeer positieve indruk op ons gemaakt.”

De nieuwe heftruckserie biedt niet alleen de ideale ergonomische werkhoogte voor elke orderverzameltaak, maar kan ook meerdere pallets dubbel stapelen. Dit vergemakkelijkt bij bepaalde toepassingen de productopslag in het ontvangende magazijn. Dankzij de hoog heffende mast kan de truck ook snel reageren wanneer de voorraad op lage ophaallocaties wordt aangevuld vanaf hoge legplanken of stellingen. Hiervoor is anders een aparte reachtruck of hoog heffende orderpicker nodig.

Betrouwbaar, ergonomisch, veilig

De nieuwe multifunctionele heftruck combineert zijn stabiele hoog heffende mast met vrijdragende, verstelbare ISO-vorken die niet door rijpoten worden belemmerd. Dit betekent dat de truck maximale lasten (zwaartepuntafstand: 600 mm) tot de maximale hoogte van de mast kan heffen. De mastconstructie met gekoppelde I-profielen, het slanke vorkenbord en de doorzichtige beschermkap bieden bestuurders vrijwel onbelemmerd zicht naar voren en naar boven. Hierdoor zijn  de vorken en lasten snel, nauwkeurig en veilig te plaatsen. Met optionele hef-/daalknoppen op de rugleuning kunnen bestuurders bij het plaatsen van lasten bovendien de meest gunstige positie op of naast de truck kiezen, wat de nauwkeurigheid verder ten goede komt.

Heftrucks uit de Crown MPC 3000-serie zijn uitermate robuust. Een solide stalen constructie rondom zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen zeer intensief gebruik. De grote vorkrollen gaan lang mee, zijn goed bereikbaar en gemakkelijk te vervangen. De beproefde wisselstroommotor van Crown is uiterst betrouwbaar en levert een krachtige acceleratie. De truck past zijn bochtsnelheid en acceleratie aan op basis van de stuurhoek, de vorkhoogte en het lastgewicht, wat de veiligheid en prestaties bevordert. Ook de goed reagerende remmen en een geveerde, schokdempende vloerplaat geven bestuurders extra vertrouwen en zorgen ervoor dat ze veilig kunnen werken.

Het geavanceerde ontwerp omvat nog meer beproefde functies van Crown, zoals Access 123®, e-GEN® braking en het elektronische stuursysteem. Vlootbeheerders kunnen bovendien kiezen uit een groot aantal optionele Work AssistTM accessoires. Hiermee kunnen ze hun trucks op specifieke taken afstemmen, zodat de werkomgeving nog ergonomischer en gebruiksvriendelijker wordt. Christoph Grüter van Roto Frank Bauelemente somt de voordelen op: “Het gebruiksgemak van de truck en de ruime keuze aan opties en accessoires bieden een meerwaarde en maken het werk van onze bestuurders een stuk comfortabeler.”

De MPC 3000-serie is leverbaar met een niet-telescopische hefmast (1780 mm hefhoogte), een simplex-hefmast (4200 mm) of een duplex-hefmast (4300 mm).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions