Clicky


Na anderhalf jaar: cao-resultaat voor werknemers railinfrastructuur

Na anderhalf jaar: cao-resultaat voor werknemers railinfrastructuur
01-12-2015 13:21 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt voor de ruim 3.000 werknemers in de railinfrastructuur. “Goed dat het eindelijk zover is, want de mensen hebben er lang op moeten wachten. De cao was al bijna anderhalf jaar verlopen”, zegt onderhandelaar Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen.

De cao railinfrastructuur geldt voor werknemers van onder andere Strukton Rail, BAM Rail en VolkerRail. De onderhandelingen vroegen veel tijd, omdat vakbonden en werkgevers zo hun eigen ideeën hebben over het moderniseren van de cao. “Dat is een ingewikkeld proces dat vertrouwen vraagt van alle partijen”, zegt Van der Meulen. “We kiezen ervoor om nu eerst een cao af te sluiten met een paar belangrijke afspraken, bijvoorbeeld over de loonsverhoging. Daarna pakken we in januari het gesprek over de modernisering van de cao weer op.”

Loonsverhoging

In de nieuwe cao krijgen werknemers per 1 januari 2016 een loonsverhoging van in totaal 3,5 procent. Een deel daarvan (1,5 procent) betalen de werknemers eigenlijk zelf, door adv-dagen of een deel van een toeslag in te leveren. Verder zijn afspraken gemaakt over de pensioenregeling. De nieuwe cao loopt tot juli 2016.

CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat in de periode van 14 tot 23 december positief voor aan de leden.