Clicky


Rijkswaterstaat: niet met lege vrachtwagens over dijken rijden

Rijkswaterstaat: niet met lege vrachtwagens over dijken rijden
29-11-2015 18:36 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat waarschuwt voor verhoogde waterstanden in verband met de zuidwesterstorm langs de kust en op het IJsselmeer. Automobilisten en schippers kunnen last hebben van de harde wind.

Rijkswaterstaat adviseert om niet met lege vrachtwagens of aanhangers op dijken (Afsluitdijk) of viaducten te rijden. In Friesland en Groningen hebben de waterschappen dijkbewaking ingesteld. In Drenthe en Groningen is wat stormschade gemeld. Zo viel er in Haren een boom op een geparkeerde auto.

Door de harde wind kan een aantal bruggen en sluizen niet bediend worden. De sluizen bij IJmuiden en Delfzijl worden gesloten, evenals de zogenoemde coupures, openingen in dijken die met deuren kunnen worden afgesloten. Maandagochtend om 01.00 uur wordt bij Delfzijl de een hoogste waterstand verwacht van 4 meter boven NAP, zei een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

In Zeeland zijn de veerboten die varen tussen Vlissingen en Breskens uit de vaart genomen. Ook de veerdiensten van en naar enkele waddeneilanden zijn geschrapt. Dat hebben de rederijen laten weten.

Op Schiphol moeten reizigers rekening houden met vertragingen. Zondagavond liepen de vertragingen op van 15 minuten tot een uur. Een viertal vluchten moest worden geannuleerd, aldus een woordvoerster.

Naar verwachting neemt de wind in de nacht van zondag op maandag weer af.