Clicky


Ploegleider Dekker verlaat LottoNL-Jumbo

Ploegleider Dekker verlaat LottoNL-Jumbo
29-11-2015 14:14 | Sport | auteur Redactie [FE]

RIJSWIJK (ANP) - Ploegleider Erik Dekker verlaat aan het einde van dit jaar de Nederlandse WorldTour-ploeg Team LottoNL-Jumbo. Aanleiding is een verschil van inzicht over de sportieve begeleiding van de wielrenners in de toekomst, meldde het team zondag.

Dekker is sinds 2007 actief als ploegleider. Hij begon bij Rabobank, waarvoor hij ook jarenlang fietste en zijn grootste successen boekte. Vanaf 2014 draagt de ploeg de naam van de huidige sponsor. Hij was voor de ploeg, die in de loop der jaren nog al eens van naam veranderde, veertien jaar actief als renner en negen als ploegleider.

"Na ruim 23 prachtige jaren is het moment gekomen dat ik afscheid neem van Team LottoNL-Jumbo. Ik kijk uit naar de toekomst. Een toekomst die er wellicht heel anders gaat uitzien en waar voor mij een mooie uitdaging ligt'', liet Dekker weten in een persverklaring.

Als renner maakte Dekker faam in de Tour de France van 2000, met drie etappezeges. Een jaar later vierde hij nogmaals een etappewinst in de Ronde van Frankrijk. Hij zegevierde ook in de klassiekers Clasicá San Sebastián en Amstel Gold Race en schreef de Tirreno-Adriatico en Parijs-Tours op zijn naam.