Clicky

 
Transport Online - KNMI: code oranje voor extreem weer

KNMI: code oranje voor extreem weer

KNMI: code oranje voor extreem weer
29-11-2015 14:59 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt zondag voor gevaarlijk of extreem weer. Het stelde eerder op de dag al code oranje in als waarschuwing, het op een na hoogste niveau. Het weerinstituut meldt dat het met name in het noorden van het land heel hard kan waaien, in de middag en vooral in de avond.

Code oranje gold omstreeks 14.30 uur voor Noord-Holland, Groningen, Friesland, het Waddengebied en het IJsselmeer. In de rest van Nederland blijft de minder urgente code geel van kracht.

Er komen (zeer) zware windstoten voor in de noordelijke kustprovincies met snelheden van 90 tot 110 kilometer per uur en in het Waddengebied zelfs rond 120 kilometer per uur. In de nacht van zondag op maandag neemt de wind langzaam af.

Het KNMI kondigt code oranje af als er een grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is. Code rood wordt pas gegeven als een weersituatie concreet gevaar dreigt op te leveren en kan leiden tot ontwrichting van de samenleving.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden