Transport Online - Rusland legt Turkije economische sancties op

Rusland legt Turkije economische sancties op

Rusland legt Turkije economische sancties op
28-11-2015 20:36 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland legt Turkije een reeks van economische sancties op na het neerschieten afgelopen week van een Russisch gevechtsvliegtuig bij de Turks-Syrische grens. President Vladimir Poetin heeft daartoe zaterdag een decreet ondertekend.

De al eerder in het vooruitzicht gestelde sancties behelzen onder meer een verbod of beperking van de invoer van bepaalde Turkse goederen. Daarnaast zullen sommige Turkse bedrijven hun activiteiten in Rusland moeten beperken en Russische touroperators mogen geen reizen naar Turkije meer aanbieden. Luchtvaartmaatschappijen zullen ook hun chartervluchten tussen Rusland en Turkije moeten opgeven.

Sinds de Turken het Russische gevechtsvliegtuig afgelopen dinsdag neerhaalden zijn de betrekkingen tussen beide landen zeer gespannen. Poetin beschuldigt Ankara van een geplande provocatie en eist excuses.

Vrijdag kondigde Rusland al aan de visumplicht voor Turkse burgers per 1 januari weer in te voeren. De sanctiemaatregelen zullen vooral de toeristenindustrie flink treffen. Turkije is namelijk een geliefde bestemming bij Russische vakantiegangers.

Het presidentieel decreet voorziet ook in strengere controles van het verkeer tussen de twee landen. Turkse vrachtwagens en schepen zullen meer worden gecontroleerd aan de grenzen en in de havens. Rusland rechtvaardigt dit uit bezorgdheid over de veiligheid.

De economische sancties van Rusland tegen Turkije zullen het probleem tussen beide landen alleen maar verdiepen, was de reactie van een Turkse overheidsfunctionaris.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions