Jacht IJsselmeer geborgen, geen lichamen

Jacht IJsselmeer geborgen, geen lichamen [+foto]
28-11-2015 14:30 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LEMMER (ANP) - Op het IJsselmeer hebben bergingswerkers zaterdagmiddag het jacht geborgen dat vrijdag bij Lemmer zonk. In het wrak zijn geen lichamen aangetroffen. De zoektocht naar de vermoedelijk twee opvarenden gaat door, meldde een politiewoordvoerder. Het schip wordt naar een loods in Lelystad gebracht voor verder onderzoek.

Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat er twee mensen aan boord waren en dat ze verdronken zijn.

De eigenaar van een bedrijf in Sneek dat het schip in beheer heeft, zei tegen Omroep Flevoland dat het jacht vrijdag vanuit Lelystad is uitgevaren en op weg was naar Lemmer toen het zonk. De opvarenden zouden "twee mannen uit de Randstad'' zijn.

Reddingsboten van de KNRM, een helikopter, een politieboot en diverse andere schepen zoeken sinds vrijdagavond naar de opvarenden. Er is niemand gevonden, wel zijn kledingstukken in het water ontdekt, maar het is niet gezegd dat die van de opvarenden zijn.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden