Nieuw e-fulfilment distributiecentrum voor Blokker.nl

Nieuw e-fulfilment distributiecentrum voor Blokker.nl
27-11-2015 11:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GOUDA - Blokker.nl heeft op 25 november een nieuw e-fulfilment distributiecentrum (e-DC) geopend voor zijn webshop Blokker.nl. In het nieuwe e-DC in Gouda heeft Blokker nu 15.000 m2 en vanaf maart 2016 zelfs 37.000 m2 tot zijn beschikking. Een noodzakelijke uitbreiding, want Blokker verwacht het drukste jaar ooit in online aankopen. Dat is vooral te danken aan de enorme assortimentsuitbreiding die het nieuwe e-DC faciliteert. De komst van Sinterklaas op 14 november heeft voor de eerste grote piek gezorgd, maar de écht grote drukte op de e-DC-vloer is in de weken voorafgaand aan Kerst.

Goed nieuws voor de klant

Webshop Blokker.nl krijgt op de absolute piekdagen vóór Sinterklaas en Kerst tot wel 6 keer zoveel orders te verwerken dan op normale topdagen. Een goede samenwerking met distributeur PostNL is daarbij van het grootste belang. Vooral wanneer je een hele nieuwe organisatie neerzet. De voorbereidingen voor de topdrukte in december zijn daarom al 3 maanden geleden begonnen. En dat betaalt zich uit, want het e-DC ‘staat’.

Antoine Brouwer, directeur omnichannel van Blokker Holding en verantwoordelijk voor Nextail, de online organisatie van Blokker Holding, heeft dan ook alle reden tevreden te zijn: “De weg naar een betere ontsluiting van ons online assortiment ligt nu open. Met dit nieuwe e-DC zetten wij onze servicebelofte van de ‘endless aisle’, oftewel de digitale verlenging van ons fysieke winkelaanbod, extra kracht bij. En als de klant vóór 22.00 uur bestelt, kunnen wij de volgende dag leveren. Dat is goed nieuws voor de klant en een belofte die Blokker met trots doet.”

Online ambitie alle ruimte

De online ambitie van de webshop van Blokker krijgt nu alle ruimte in Gouda. Het oude e-DC voor Blokker.nl in Houten kon met 6.000 m2 vloeroppervlakte de toegenomen online vraag niet meer aan. Daarom heeft Blokker tussen maart en september hard en geruisloos gewerkt aan het nieuwe e-DC. 

Het e-DC in Gouda is zeven dagen per week, 16 uur per dag in gebruik. Hierdoor verwerken de magazijnmedewerkers momenteel tot wel 11.000 orders per dag voor klanten van dé online huishoudwinkel van Nederland en België. Dat is 700 orders per uur. Dat aantal kan verder worden opgeschaald naar 1500 tot 2000 per uur waardoor het e-DC op termijn meer dan 20.000 orders per dag kan verwerken. 

Enorme groei assortiment

Niet alleen de vloeroppervlakte is exponentieel gegroeid: ook de voorraad is enorm uitgebreid. Het e-DC herbergt nu 12.000 verschillende producten en dat neemt toe tot 45.000. Het huidige assortiment is de helft groter dan in het oude e-DC. Er zijn dan ook 2 keer zoveel verzendtafels in Gouda. De orderpickers werken met zogenaamde polsscanners, een geavanceerde armband met vingerscanner waarmee zij op een schermpje op hun pols de order zien. De orderpickers doen aan estafettepicken. Daarin geven zij een bestelling met meerdere producten (een batch) aan elkaar door.

Insourcing

Het is een geheel nieuwe operatie, met een nieuw proces, nieuwe leiding en een nieuwe inrichting. Ook de werkwijze is nieuw. Blokker Holding heeft er heel bewust voor gekozen om te insourcen in het e-fulfilment center. In Gouda werken nu tussen de 50 en 170 medewerkers. Koen van Doorn, als supply chain-directeur bij Blokker verantwoordelijk voor alle logistieke processen, zegt hierover:

“Dit project is uniek. En niet alleen omdat de enorme verhuisoperatie binnen de gestelde deadline is gehaald. In Houten - het vorige e-DC - zijn wij tegen de grenzen van het uitbesteden aangelopen. Door zaken terug te halen, behouden wij de controle over ontwikkelingen en kosten. Dat is de kern van ons beleid. Blokker.nl is de eerste grote omnichannel-retailer die dit doet. Hierdoor zijn wij flexibeler en bieden wij de klant meer service.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden