Transport Online - Tientallen banen weg bij De Telegraaf

Tientallen banen weg bij De Telegraaf

Tientallen banen weg bij De Telegraaf
27-11-2015 09:23 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Op de redactie van dagblad De Telegraaf verdwijnen 36 van de 255 vaste arbeidsplaatsen. Dat maakte moederbedrijf TMG vrijdag bekend.

Net als veel andere mediabedrijven kampt TMG al geruime tijd met een sterk dalende omzet. Zo worden er steeds minder papieren kranten verkocht. Ook de opbrengsten uit advertenties staan flink onder druk.

Het bedrijf is bezig met een sanering om de kosten meer in lijn te brengen met de lagere opbrengsten. De ontslagronde bij De Telegraaf is daar onderdeel van. Door de redactie helemaal opnieuw in te richten denkt de krant evengoed ruimte vrij te spelen om nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren.

Eerder werd al bekend dat katernen als De Financiële Telegraaf (DFT), Vrouw, Privé, Telesport en Autovisie meer ruimte krijgen voor initiatieven om buiten de krant om hun doelgroep te bereiken. Bijvoorbeeld via websites of mobiele apps, zei een woordvoerder.

"De Telegraaf slaat de weg in naar vernieuwing'', aldus hoofdredacteur Paul Jansen. "Helaas zijn pijnlijke maatregelen daarbij noodzakelijk, niet alleen uit kostenoverwegingen maar ook om een kwaliteitsslag te maken.'' De papieren krant blijft volgens Jansen wel een "belangrijk platform'' waarin wordt geïnvesteerd.

Voor vier op de vijf journalisten van De Telegraaf geldt dat zij zullen moeten solliciteren op een functie binnen de nieuwe organisatie. Op welke deelredacties precies gesneden zal worden, kon een woordvoerder nog niet aangeven. Medewerkers die boventallig worden, vallen onder het sociaal plan van TMG.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions