Clicky

 
Transport Online - Tweedaagse metaalstaking DAF vanwege uitblijven cao

Tweedaagse metaalstaking DAF vanwege uitblijven cao

Tweedaagse metaalstaking DAF vanwege uitblijven cao
25-11-2015 14:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - FNV Metaal en CNV Vakmensen roepen 26 en 27 november een tweedaagse staking uit bij DAF in Eindhoven. Ook Sinterklaas draagt de stakers een warm hart toe.

FNV Metaal en CNV Vakmensen roepen 26 en 27 november een tweedaagse staking uit bij DAF in Eindhoven. Ook Sinterklaas draagt de stakers een warm hart toe. FNV-bestuurder Petra Bolster: "Naar de werknemers wordt niet geluisterd. Ze werken veel over en zijn flexibel, maar ze hebben geen zeggenschap over hun werktijden en er zijn geen goede ontziemaatregelingen tot hun pensioen. Daarnaast verdienen ze een hoger loon."

De staking is slechts kort van tevoren aangekondigd, maar de verwachte animo onder stakers is groot.

FNV Bestuurder Petra Bolster: "Sinterklaas komt ook langs. Hij komt onze stakers steunen. Ons wensenlijstje voor de werkgevers is niet zo lang en moeilijk. Juist Sinterklaas weet wat het je kost om lang door te werken, flexibel te zijn en op hoge leeftijd nog actief te zijn. Onze leden verdienen respect voor hun inzet, loyaliteit en harde werk. In plaats daarvan merken we dat intimidatie steeds vaker voorkomt en de druk op de stakers toeneemt. Zolang de cao Metalektro niet is afgesloten, staken we echter door."

De stakingen bij DAF maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Deze week wordt ook gestaakt in Zuid-Friesland en Zaandam. Sinds het voorjaar zijn al meer dan 30.000 stakingsdagen geteld. Ook in december staan stakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen gepland.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Van Keulen
  Van Keulen
 • Van Regteren
  Van Regteren
 • Heerkens
  Heerkens

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions