Clicky

 
Transport Online - Tweedaagse metaalstaking DAF vanwege uitblijven cao

Tweedaagse metaalstaking DAF vanwege uitblijven cao

Tweedaagse metaalstaking DAF vanwege uitblijven cao
25-11-2015 14:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - FNV Metaal en CNV Vakmensen roepen 26 en 27 november een tweedaagse staking uit bij DAF in Eindhoven. Ook Sinterklaas draagt de stakers een warm hart toe.

FNV Metaal en CNV Vakmensen roepen 26 en 27 november een tweedaagse staking uit bij DAF in Eindhoven. Ook Sinterklaas draagt de stakers een warm hart toe. FNV-bestuurder Petra Bolster: "Naar de werknemers wordt niet geluisterd. Ze werken veel over en zijn flexibel, maar ze hebben geen zeggenschap over hun werktijden en er zijn geen goede ontziemaatregelingen tot hun pensioen. Daarnaast verdienen ze een hoger loon."

De staking is slechts kort van tevoren aangekondigd, maar de verwachte animo onder stakers is groot.

FNV Bestuurder Petra Bolster: "Sinterklaas komt ook langs. Hij komt onze stakers steunen. Ons wensenlijstje voor de werkgevers is niet zo lang en moeilijk. Juist Sinterklaas weet wat het je kost om lang door te werken, flexibel te zijn en op hoge leeftijd nog actief te zijn. Onze leden verdienen respect voor hun inzet, loyaliteit en harde werk. In plaats daarvan merken we dat intimidatie steeds vaker voorkomt en de druk op de stakers toeneemt. Zolang de cao Metalektro niet is afgesloten, staken we echter door."

De stakingen bij DAF maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Deze week wordt ook gestaakt in Zuid-Friesland en Zaandam. Sinds het voorjaar zijn al meer dan 30.000 stakingsdagen geteld. Ook in december staan stakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen gepland.

Foto's

 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Kim Johansen
  Kim Johansen
 • Smilda
  Smilda

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden