Permanente vrachtwagenparkeerplaats in Venlo

Permanente vrachtwagenparkeerplaats in Venlo
25-11-2015 14:35 | Transport | auteur Redactie [FE]

VENLO - Gedeputeerde Patrick van der Broeck, wethouder Jos Teeuwen en directeur Diederik Timmer van Rijkswaterstaat hebben op 25 november het bestuursconvenant truckparking James Cookweg ondertekend.

Door de sterke logistieke positie van de provincie bestaat er een grote behoefte aan  parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Chauffeurs kunnen echter niet altijd een plek vinden en parkeren hun vrachtwagens vaak op onveilige plekken, dit leidt tot gevaarlijke situaties. Bovendien hebben de chauffeurs veel last van ladingdieven.

Om dit probleem aan te pakken werd in februari 2015 een intentieovereenkomst getekend tussen de regio Limburg, het bedrijfsleven, politie en Rijkswaterstaat. De primaire doelstelling hiervan is het integraal en samen oplossen van de parkeerproblematiek voor vrachtwagens in Limburg op zowel het hoofdwegennet als het onderliggend wegennet, waarbij de problematiek in Venlo als eerste wordt aangepakt.

In april 2014 heeft de  gemeente wegens de grote parkeerdruk een tijdelijke voorziening getroffen aan de James Cookweg De gemeente zet nu in op realisatie van een permanente en beveiligde vrachtwagenparkeerplaats in de eerste helft van 2016 die duurzaam door een marktpartij wordt geëxploiteerd. Chauffeurs kunnen daar vervolgens tegen een vorm van betaling parkeren.

Extra handhaving in de omgeving moet het parkeren in goede banen leiden. Om dit te kunnen realiseren dragen alle partijen bij in de kosten; Rijkswaterstaat € 609.000,-, Provincie Limburg € 600.000,-, TEN-T subsidie (Trans-European Network Transport) € 361.000,- en de gemeente Venlo € 350.000,-. Door het RPC Limburg (Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing) is nog subsidie toegezegd van  € 45.000,- om de veiligheid van de parkeerplaats te vergroten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden