Clicky


PortShuttle ook heel 2016 operationeel

PortShuttle ook heel 2016 operationeel
25-11-2015 09:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Er is duidelijk vraag naar de begin september van start gegane PortShuttle, zo constateert Eric van Wijngaarden, CEO van initiatiefnemer De Boom Groep. "We ontvangen veel positieve reacties. Maar belangrijker is dat we inmiddels een aardig aantal regelmatige klanten hebben en nu dus al boven de 50% bezettingsgraad scoren. Een veelbelovende start, waardoor we de dienst verlengen tot minimaal eind 2016."

De PortShuttle biedt een spooroplossing voor het uitwisselen van containers tussen de verschillende deepseaterminals. "Het is een goed alternatief voor het bundelen van containers voor shuttles naar het achterland", aldus Van Wijngaarden. Tot de operators die nu al gebruik maken van PortShuttle behoren BCA Intermodal, IMS Rail Switzerland, Hupac Intermodal, Rail Cargo Operator-Austria en Shuttlewise. 

De service van de PortShuttle is inmiddels uitgebreid. "In plaats van twee keer per week, doen we RWG nu al vijf keer per week aan en hebben we ook Kramer één keer per week vast opgenomen."

Naast deze terminals worden ook de Euromax- en Delta-terminals van ECT, APMT2 en het Rail Service Center Rotterdam aangedaan. Voor wat betreft de toekomst ziet Van Wijngaarden de vraag alleen maar toenemen.

"Deze maand zijn weer een aantal deepseaservices verplaatst naar de nieuwe Maasvlakte 2-terminals. Daarnaast komen de eerste concrete aanvragen van rederijen nu ook binnen om een efficiënte aansluiting op feeders te realiseren."