Belgen zoeken handlanger van Abdeslam: Mohamed Abrini

Belgen zoeken handlanger van Abdeslam: Mohamed Abrini [+foto]
24-11-2015 20:17 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - De Belgische en Franse politie zijn op zoek naar Mohamed Abrini, een dertigjarige handlanger van de gezochte terrorist Salah Abdeslam. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Brussel dinsdag bekendgemaakt.

Abrini werd op 11 november, twee dagen voor de aanslagen in Parijs, 's avonds omstreeks zeven uur samen met Abdeslam gefilmd in een tankstation in de Franse stad Ressons, op de snelweg richting Parijs. Hij zat achter het stuur van een Renault Clio die twee dagen later werd gebruikt bij de aanslagen in de Franse hoofdstad.

De 39-jarige Marokkaan Lazez A. uit Jette, die 19 november werd gearresteerd, is inmiddels formeel aangehouden wegens "deelname aan de activiteiten van een terroristische groep en terroristische moorden", aldus het OM. Hij wordt woensdag voor de raadkamer geleid.

De 31-jarige Fransman Ali O. uit Molenbeek, die zondag werd opgepakt, verschijnt vrijdag voor de raadkamer wegens activiteiten voor een terroristische groep. Mohammed Amri, eigenaar van een gebruikte VW Golf, en zijn passagier Hamza Attou, zijn eind vorige week al formeel aangehouden om dezelfde reden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden