'Misstanden in distributiecentra AH en Jumbo'

'Misstanden in distributiecentra AH en Jumbo' [+video]
24-11-2015 19:58 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM (ANP) - Werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo worden structureel onder druk gezet en geïntimideerd, meldt EenVandaag dinsdag op basis van eigen onderzoek. Het tv-programma voerde afgelopen maanden gesprekken met anonieme medewerkers en zegt daarbij diverse misstanden op het spoor te zijn gekomen.

In de centra zouden de arboregels en veiligheidsvoorschriften worden overtreden en zieke werknemers zouden worden opgejaagd zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Volgens EenVandaag leidt de hoge werkdruk tot stress en conflicten op de werkvloer en er zouden geregeld ongelukken plaatsvinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanrijdingen met heftrucks.

Albert Heijn en Jumbo hebben het tv-programma in een reactie laten weten zich niet in het geschetste beeld te herkennen. De supermarkten geven wel toe dat er helaas wel eens wat mis gaat. Ze zeggen klachten van medewerkers zeer serieus te nemen. Veiligheid krijgt bij beide naar eigen zeggen hoge prioriteit.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,457

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden