Duitse vervoerder FlixBus begint intercity busdiensten in Nederland

Duitse vervoerder FlixBus begint intercity busdiensten in Nederland
24-11-2015 19:00 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De Duitse vervoerder FlixBus gaat vanaf volgende maand vier tot acht keer per dag met lijnbussen rijden tussen verschillende steden in Nederland. Het is een eerste stap op weg naar een groot nationaal netwerk van intercitybussen in ons land, zegt de onderneming.

De vijf routes waarmee wordt begonnen zijn Rotterdam-Den Bosch, Rotterdam-Nijmegen, Eindhoven-Apeldoorn-Groningen, Eindhoven-Hengelo/Enschede en Enschede-Groningen.

Het gaat in alle gevallen om routes waar geen directe treinverbindingen zijn. Busbedrijven mogen geen lijndiensten aanbieden waar directe treinverbindingen zijn.

FlixBus claimt dat de directe busverbindingen de reiziger goedkoper en sneller op zijn bestemming brengen dan met de trein en bijna net zo snel als met de auto. FlixBus hoopt van de autoriteiten nog toestemming te krijgen dat bij files gebruik mag worden gemaakt van de vluchtstrook.

FlixBus is 2013 opgericht en is vooral actief als aanbieder van internationale busreizen tussen Europese steden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden