Clicky


Distrilog Group lijft Forlog/Vegetra in

Distrilog Group lijft Forlog/Vegetra in
24-11-2015 18:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WILLEBROEK(B) - Enkele maanden voor de 25ste verjaardag van Distrilog Group en vlak na het ontvangen van de trends gazellen award overschrijden ze nu ook de grens van € 100 miljoen door de aandelenoverdracht van Forlog/Vegetra.

Uitbreiding van diensten en capaciteiten

Na de aankondiging van de overname van Speed-Colli in Januari 2015 is dit de tweede substantiële overname op korte termijn voor de logistieke dienstverlener uit het Belgische Willebroek.

Door Forlog toe te voegen doet er zich enerzijds een horizontale integratie voor tussen de bestaande klanten van Forlog-Distrilog en anderzijds biedt dit toekomstperspectieven gezien de expertise van Forlog binnen expeditie en importbegeleiding.

Distrilog Group blijft investeren in de toekomst

Bryan Beutels, Sales Director van Distrilog Group: "Deze strategische overname was belangrijk op zowel korte als lange termijn. Ondanks recente uitbreiding van onze logistieke mogelijkheden hadden we weinig verder groeipotentieel op de huidige locaties. Door het toevoegen van Forlog krijgen we hier ademruimte en kunnen we dus sneller inspelen op vragen uit de markt. Verder heeft Forlog een zelfde focus op DHZ en FMCG, alleen benaderen zij dit vanuit een andere hoek; namelijk import/export. Deze nieuwe insteek zal ons toestaan om ook actief te werken op importvolumes en onze klanten verder doorheen de supply chain te helpen. We zien op termijn duidelijke consolidatiemogelijkheden tussen onze bestaande processen en de nieuwe volumes. De strategische locatie van Forlog naast TCT Willebroek en lokale aanwezigheid in het Oosten zijn natuurlijk bijkomende voordelen."

Forlog/Vegetra

Forlog/Vegetra, opgericht door Luc Geunes in 1994 als expeditiekantoor kende in 2014 een omzet van € 25 miljoen. De kracht van het bedrijf ligt in het aanbieden van volledige afhandeling ex-productie in het Oosten tot bij de eindklant in Benelux. Ondersteunt door een kantoor in Shanghai groeide ook de logistieke capaciteiten in Willebroek sterk. De 80.000 m² logistieke ruimte verspreid over drie locaties zijn uitgerust voor diverse goederenstromen met onder andere een accijnsdepot, AEO – en bio certificaat.