Transport Online - Rusland: één piloot straaljager gedood

Rusland: één piloot straaljager gedood

Rusland: één piloot straaljager gedood
24-11-2015 17:21 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

MOSKOU (ANP/DPA) - Eén van de twee piloten van de dinsdag door Turkije neergehaalde Russische straaljager is gedood. Het lot van de andere piloot is nog onzeker. Dat liet de Generale Staf in Moskou weten.

Er deden na het incident voortdurend tegenstrijdige berichten de ronde over het lot van beide piloten. Een Turkmeense rebellengroepering claimde de twee piloten hangend aan hun parachute doodgeschoten te hebben. De Turkse autoriteiten hielden echter vol dat het duo nog leeft en dat Ankara werkt aan de vrijlating van de twee.

De dinsdagochtend neergeschoten Russische Soechoj Su-24 kwam neer vlakbij de Turkse grens, op slechts 40 kilometer van de Syrische stad Latakia.

Een andere Russische militair is omgekomen bij een aanval met een Russische helikopter op Syrische rebellen, zei de woordvoerder van de Generale Staf.

Voor Rusland zijn het de eerste gedode militairen sinds het begin van de luchtaanvallen op Syrië ter ondersteuning van de Syrische president Bashar al-Assad.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions