Clicky

 
Transport Online - TLN roept havenmedewerkers op niet te gaan staken

TLN roept havenmedewerkers op niet te gaan staken

TLN roept havenmedewerkers op niet te gaan staken
24-11-2015 17:18 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - TLN roept havenmedewerkers op af te zien van de voorgenomen stakingen in de Rotterdamse haven. Acties richten schade aan maar bieden geen oplossing voor het probleem.

Havenmedewerkers eisen een werkgarantie van negen jaar. Zij vrezen anders hun baan kwijt te raken door de automatisering in de containeroverslag en de capaciteitsvergroting in Rotterdam sinds de opening van Maasvlakte 2. "De Rotterdamse haven kan dergelijke onrust echter niet gebruiken. Lading dreigt hierdoor uit te wijken naar andere havens. Bovendien komt de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven en het Nederlandse bedrijfsleven zo in het geding. De haven moet juist een aantrekkelijke vestigingsplaats zijn voor bestaande en toekomstige bedrijven", aldus een woordvoerder van TLN.

"De reputatieschade die ontstaat door stakingen is dus ook niet in het belang van de havenmedewerkers zelf. Bovendien worden door stakingen bedrijven en sectoren getroffen die buiten het conflict tussen de havenbedrijven en medewerkers staan, zoals wegvervoerders en expediteurs."

Met deze oproep onderschrijft TLN de oproep van Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, die de havenmedewerkers onlangs vroeg af te zien van acties.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden