Clicky


Duitse Verkeersveiligheid Raad roept op tot meer begrip tussen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs

Duitse Verkeersveiligheid Raad roept op tot meer begrip tussen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs
23-11-2015 19:10 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BONN(D) - Naderende wegwerkzaamheden: een auto rijdt op de linkerrijstrook. Op de rechterrijstrook rijdt voor hem een vrachtwagen. Kort voor de wegwerkzaamheden komt de auto gevaarlijk dicht bij de vrachtwagen.

"Deze en soortgelijke situaties zorgen vaak voor ongevallen tussen auto's en vrachtwagens. Vaak onstaan misverstanden door gebrek aan kennis." Dat zegt de Duitse Verkeersveiligheid Raad (DVR) die een beter begrip wil bevorderen tussen de verschillende partijen.

"Automobilisten moeten zich ervan bewust worden dat de op- en afritten van de snelweg bij wegwerkzaamheden vaak zo smal zijn dat een brede vrachtwagen de markeringslijn raakt of zal overschrijden. Het is beter om dan niet in te halen bijvoorbeeld", aldus de DVR.

"Automobilsiten dwingen vrachtwagenchauffeurs vaak tot riskante remmanouevres. Dergelijk gedrag is niet alleen roekeloos maar ook de Wegenverkeerswet verboden", vervolgt de DVR.

In de koudere maanden kunnen er problemen ontstaan die simpel zijn te voorkomen wanneer vrachtwagenchauffeurs hun daken ijs- en sneeuwvrij houden. Dit om het risico te vermijden dat ijs van het dak waait tijdens het rijden.

De DVR concludeert dat zoals vaak in 'relatieproblemen' ligt de oplossing niet in het over en weer beschuldigingen te maken. De DVR roept daarom alle automobilisten en vrachtwagenchauffeurs op om meer begrip en aandacht voor elkaar te hebben op de weg.