Clicky


OM vervolgt vrachtwagenchauffeur vanwege betrokkenheid dodelijke aanrijding op A2

OM vervolgt vrachtwagenchauffeur vanwege betrokkenheid dodelijke aanrijding op A2
23-11-2015 17:15 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant gaat een 24-jarige man die betrokken was bij een dodelijke aanrijding op de A2 ter hoogte van Eindhoven vervolgen.  Bij de dodelijk aanrijding kwam een 46-jarige vrouw uit Eersel om het leven en raakte een 26-jarige vrouw uit Hooge Mierde gewond.

Toedracht

Het ongeluk gebeurde op woensdagochtend 29 april, rond half negen ’s ochtends op de A2 onder Eindhoven. De 24-jarige bestuurder reed op dat moment met zijn vrachtwagen op de tweede rijstrook van de A2, wat op dat moment de meest rechtse rijstrook was. De auto die bestuurd werd door de 26-jarige vrouw en waarin de 46-jarige vrouw als bijrijder in zat, reed op de enige rijstrook van de A67, op het punt waar de twee wegen samenkomen en de A2 een driebaansweg wordt. De vrouwen in de auto reden na samenvoeging van de A2 en A67 op de meest rechter rijbaan en de vrachtwagen op de middelste baan.

Op het moment dat de vrachtwagenbestuurder van baan besluit te wisselen om uiterst rechts te gaan rijden ziet hij de auto waarin de twee vrouwen zaten over het hoofd. De rechtervoorzijde van de vrachtwagen is daarbij in aanraking gekomen met de linkerzijde van de auto van de vrouwen. Deze auto is daardoor als het ware voor de vrachtwagen langs gedraaid en daarna in botsing gekomen met de vangrail. Een 44-jarige automobilist uit Baarland die aan kwam rijden botste vol op de auto.

Onderzoek

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de bestuurder van de vrachtwagen de auto van de vrouwen in zijn spiegels, dan wel door zijn vooruit had kunnen zien. Onderzoek aan de vrachtwagen heeft niet uitgewezen dat de spiegels verkeerd stonden ingesteld en daardoor het zicht beperkten.

Als de vrachtwagen niet in aanraking was gekomen met de auto waarin de vrouwen reden, had het ongeluk vermoedelijk niet plaatsgevonden. Om die reden heeft de Officier van Justitie besloten de 24-jarige bestuurder van de vrachtwagen te vervolgen voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk. De 44-jarige automobilist uit Baarland wordt niet vervolgd.