Transport Online - MCS BV beperkt CO2 uitstoot met nieuwe Scania LNG trekker

MCS BV beperkt CO2 uitstoot met nieuwe Scania LNG trekker

MCS BV beperkt CO2 uitstoot met nieuwe Scania LNG trekker
23-11-2015 17:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Onlangs werd een nieuwe Scania P340 LNG trekker in gebruik genomen door MCS BV. De auto wordt ingezet voor het vervoer van zeecontainers van en naar de MCS terminal te Leeuwarden.

Vanaf de terminal worden de containers per schip vervoerd richting de haven van Rotterdam, waarna de verdere verscheping via zeeschepen plaatsvindt. Door de focus op verlaging van de CO2 uitstoot in de totale keten is de keuze gemaakt voor LNG. In 2012 is door MCS gestart met de inzet van een CNG trekker, echter heeft de ruimere actieradius en de beschikbaarheid van LNG in Leeuwarden tot de keuze voor LNG geleid.

Scania heeft vanaf de introductie van gasmotoren in het wegtransport getracht een zo groot mogelijke actieradius en zo groot mogelijke CO2 besparing te bewerkstelligen. Met de introductie van de 340 pk LNG Euro 6 is het motorkoppel verhoogd naar 1600 Nm en is naast een versie met Allison automaat, ook een handgeschakelde uitvoering beschikbaar. De auto is afgeleverd voor Garage Rinsma B.V. te Berltsum.

MCS B.V. heeft terminals te Westerbroek, Leeuwarden en Meppel. Door focus op synergie wordt per container gekeken naar de optimale route qua kosten en CO2 uitstoot. De nieuwe Scania LNG trekker wordt met name ingezet op de terminal te Leeuwarden. Deze terminal is in 2012 geopend en groeit gestaag de afgelopen jaren.

Foto's

 • Ankie van Leersum
  Overal Trans Achlum
 • Ankie van Leersum
  Roosjen Transport BV in Drouwen (R.T.D.) Scania R450
 • Alex Brouwer Sierbestrating BV
  scania G440
 • J.Roeland
  MCS


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions