Transport Online - Nieuwe arrestaties in België

Nieuwe arrestaties in België

Nieuwe arrestaties in België
23-11-2015 13:24 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - De politiediensten in België hebben maandagochtend opnieuw huiszoekingen gedaan. Bij de vijf huiszoekingen in de regio Brussel en twee in de Luikse regio zijn vijf mensen opgepakt. Dat meldde het federaal parket, het Belgische Openbaar Ministerie, maandag.

Zondagavond waren er ook op verschillende plekken huiszoekingen en arrestaties. In totaal zijn nu 21 mensen opgepakt. Zij worden "op dit moment verhoord door de politiediensten'', aldus het persbericht van het parket. Daarna moeten ze voor een rechter-commissaris verschijnen, die beslist over hun aanhouding.

Tijdens een huiszoeking zondagavond werd een geldsom van 26.000 euro in beslag genomen. Andere meegenomen voorwerpen worden nog onderzocht, aldus het parket. Eerder was gemeld dat er geen wapens en explosieven zijn aangetroffen. Ook de internationaal gezochte Salah Abdeslam, die gelinkt wordt aan de aanslagen in Parijs, is nog niet gevonden of opgepakt.

Alle opgepakte personen zouden op de een of andere manier gelinkt zijn met Abdeslam, meldt persbureau Belga op basis van anonieme bronnen. ,,De politie is daarbij heel ruim te werk gegaan", klinkt het in de kringen van de arrestanten.

De autoriteiten laten ook weten dat een BMW die zondagavond in Luik op de vlucht sloeg ,,geen enkele band vertoont met de lopende operatie''. Er gingen geruchten dat Abdeslam zich hier mee zou vervoeren en dat hij tot twee keer toe de politie wist te ontkomen.

Het parket zal "voorlopig geen bijkomende inlichtingen of preciseringen geven''.

Ondertussen geldt het hoogste terreurniveau in Brussel. Militairen en agenten patrouilleren in straten en bewaken belangrijke gebouwen en plekken, zoals de Grote Markt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions