Clicky


Prologis koopt 17.000 vierkante meter aan op park Eemhaven in Rotterdam

Prologis koopt 17.000 vierkante meter aan op park Eemhaven in Rotterdam
23-11-2015 10:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Prologis Inc., de wereldwijde marktleider in logistiek vastgoed kondigt vandaag aan dat het een distributiecentrum van circa 17.645 vierkante meter heeft aangekocht op distripark Eemhaven in de haven van Rotterdam.  

Eemhaven is mede door zijn multimodale locatie het belangrijkste park voor logistieke activiteiten in de haven. Prologis heeft op dit park al 9 distributiecentra in bezit met een totale oppervlakte van 133.760 vierkante meter. Het zeer functioneel ingerichte gebouw wordt voor langere termijn verhuurd aan een vaste klant van Prologis. 

Country Manager Prologis Benelux, Bram Verhoeven, licht de acquisitie toe: “We wilden onze positie in Rotterdam uitbreiden. De haven van Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa en toegangspoort tot het Europese achterland, is en blijft een strategische locatie. Wij investeren hier omdat we de vraag zien toenemen en onze klanten uitbreidingsmogelijkheden voor de langere termijn willen bieden.“

Prologis heeft het pand aangekocht namens Prologis Targeted Europe Logistics Fund (PTELF).

In de Benelux is Prologis per 30 september 2015 eigenaar van in totaal ruim 1,7 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE