Clicky

 
Transport Online - Politie controleert bijna 4000 voertuigen bij Westerscheldetunnel

Politie controleert bijna 4000 voertuigen bij Westerscheldetunnel

Politie controleert bijna 4000 voertuigen bij Westerscheldetunnel
20-11-2015 14:18 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DRIEWEGEN - De politie heeft samen met de Belastingdienst donderdagmiddag en -avond een controle gehouden op het Tunnelplein van de Westerscheldetunnel.

Agenten van de havenpolitie, de verkeerspolitie en Landelijke Eenheid maakten bij deze controle gebruik van een auto met een ANPR-camera, waarbij het verkeer van beide kanten werd gecontroleerd. Hierbij werden bijna 4.000 voertuigen vergeleken met een bestand in een computersysteem. Dit leverde bijna veertig treffers op.

Agenten constateerden onder andere dat drie bestuurders zonder rijbewijs reden. Zo viel het asociale rijgedrag van een 18-jarige jongeman op. Hij werd gecontroleerd en bleek een bekende van de politie te zijn. Hij had geen rijbewijs en kreeg een bekeuring. Verder twee overtredingen voor het niet voldoen van de APK-keuring en twee defecte lampen.

Een man moest nog ruim 7.000 euro betalen. Hij werd aangehouden en naar het Politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Verder bleek bij twee auto's dat de achterbanden niet goed waren. Ook werden twee eigenaren van een auto nog door de politie gezocht. Maar zij zaten niet in de auto, dus die rekening wordt later geïnd.

De controleurs van de Belastingdienst namen twaalf auto in beslag, waarbij vijf auto daadwerkelijk door een bergingsbedrijf werden afgevoerd. Tevens incasseerden ze ter plaatse 5.500 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden