Clicky


Aanval op Radisson Blu hotel in Bamako Mali

Aanval op Radisson Blu hotel in Bamako Mali
20-11-2015 09:46 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BAMAKO (ANP) - In hotel Radisson in de Malinese hoofdstad Bamako zijn vrijdag 170 mensen in gijzeling genomen, meldden Franse media. Er zouden volgens de hotelketen twee gijzelnemers zijn. Andere bronnen spreken van tien tot dertien gewapende mannen met een islamitische achtergrond. Volgens ooggetuigen liggen er doden in het complex.

Volgens de Franse zender RFI arriveerden de gijzelnemers in een auto met diplomatieke kentekens. Ze gingen het 190 kamers tellende Radisson Blu Hotel binnen en gingen naar de zevende etage. Daar openden ze het vuur.

In het hotel verblijven doorgaans veel buitenlanders waaronder personeel van vliegtuigmaatschappij Air France. Onder de 170 gegijzelden zouden 140 gasten en 30 personeelsleden zijn. Veiligheidsdiensten hebben het complex omsingeld en van de buitenwereld afgesloten.

De hoofdstad van Mali is eerder het toneel geweest van aanslagen. In maart dit jaar schoten jihadisten vijf mensen dood in een restaurant onder wie een Fransman en een Belg. De radicale islamitische beweging Mourabitoun eiste de verantwoordelijkheid op voor die aanslag.