Transport Online - Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bleef kalm bij evacuatie

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bleef kalm bij evacuatie

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bleef kalm bij evacuatie
20-11-2015 09:22 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb schrok niet toen hij donderdagavond op stel en sprong een restaurant moest verlaten vanwege een verdacht auto die daar voor de deur geparkeerd stond. Tegen RTV Rijnmond zegt hij: "Ik was in gesprek met een aantal burgemeesters (..) Op een gegeven moment krijg je het signaal dat er een verdachte auto in de buurt van het restaurant staat en of ik toch niet onmiddellijk naar huis zou willen gaan."

Hij bleef kalm en schrok naar eigen zeggen niet. "Ik ben onmiddellijk de trap afgelopen, in de auto gestapt en naar huis gegaan. Ik heb de auto zien staan, maar het onderzoek laat ik over aan de veiligheidsdiensten."

De verdachte auto, die geparkeerd stond op de Westersingel, had een Belgisch kenteken. Waarom de wagen als verdacht werd gezien, wilde de politie ook vrijdagochtend nog niet zeggen. Er zijn drie verdachten opgepakt. Waarvan ze worden verdacht, is nog niet bekend. Onderzoek van de auto heeft geen bijzonderheden opgeleverd.

Volgens Aboutaleb was het terecht dat de auto als verdacht werd bestempeld en was de wagen eerder deze week al ergens in Nederland aangehouden. Meer wilde hij niet zeggen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions